محل تبلیغات شما
مبانی نظری استرس و فشارخون
دسته بندی علوم انسانی
فرمت فایل doc
حجم فایل 47 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 23
مبانی نظری استرس و فشارخون

فروشنده فایل

کد کاربری 19487

توضیحات :

مبانی نظری استرس و فشارخون در 23 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.

فهرست مطالب :

فشارخون

مقدمه

تعریف فشار خون

موقعیت فرد در زمان سنجش فشار­خون

تکنیک

روش ثبت فشارخون

طبقه­بندی فشارخون

میزان فشارخون

مطالعات جمعیت شناختی

بیماری فشارخون بالا

علائم فشارخون بالا

علائم مؤثر در تشدید فشارخون بالا

  • علائم و نشانه­های بالینی فشارخون

علل فشار خون

علل افزایش فشارخون

فشارخون و استرس

استرس

منابع

بخشی از متن :

فشارخون

مقدمه

امروز یكی از معضلات جامعه پزشكی افزایش فشارخون می­باشد که احتمالا مهمترین مشكل سلامتی در كشورهای پیشرفته است. بیماری فشارخون شایع و بدون علامت بوده، به راحتی شناسایی می­گردد و معمولاً به آسانی درمان می­شود و اغلب در صورت عدم درمان به عوارض كشنده­ای منجر می شود (هرسیون[1]، 2005، ترجمه تربیت و تربیت، 1385)، هنگامی كه گفته می­شود شخصی افزایش فشارخون دارد، معمولاً منظور این است كه فشار متوسط شریانی او بالاتر از حد فوقانی مقادیر طبیعی است. معمولاً زمانی که فشار خون متوسط شریانی او بالاتر از 110 میلی متر جیوه در حال استراحت باشد به عنوان هیپرتاسیون تلقی می شود؛ در حالت عادی هنگامی دیده می­شود كه فشار دیاستولی بیش از 90 میلی متر جیوه و فشار سیستولی بیش تر از حدود 135 تا 140 میلی متر جیوه باشد. فشار خون مشكل اصلی بهداشت عمومی در ایالات متحده امریكا و كشورهای صنعتی جهان می­باشد (دابرت[2]، 1995، كاپلان[3]، 2000، كمیته ملی مشترك، 2003، همه به نقل از رئیسی، 1383)، به طوری كه در حدود 50 میلیون نفر در امریكا از این بیماری رنج می­برند (دابرت و همكاران، 2002، كمیته ملی مشترك، 2003، همه به نقل از رئیسی، 1383). بیماران مبتلا به فشار خون به طور زودرس فوت می­كنند، شایع ترین علت مرگ، بیماری قلبی بوده و فشارخون بالا بر قلب، دستگاه عصبی و كلیه­ها اثرات بسیار خطرناكی را در­بردارد (هارسیون، 2001، ترجمه نورانی، رحیم زاده و حشتمی، 1380). براساس اطلاعات حاصله از 9 مطالعه در افراد با فشارخون دیاستولی 105 میلی لیتر جیوه نسبت به افراد با فشار دیاستولی 76 میلیمترجیوه، خطر سكته مغزی 10 برابر و خطربیماری­های عروقی كرونر پنج برابر بیشتر است (سموات، حجت­زاده و نادری آسیا­بر، 1380).

تعریف فشار خون

فشارخون بیماری است كه معلول چند عامل است، برون داد قلبی بسیار بالا، حجم خون بسیار زیاد، یا مقاومت رگ­های خونی پیرامونی در مقابل جریان خون. هنگامی که فشار وارده از سوی خون به دیواره رگ­های خونی بالا باشد و درمان نگردد منجر به پیامدهای شدید و منفی هم چون سکته مغزی و حمله قلبی می­شود. بیماری فشارخون مستم داشتن فشارخون بالا (بالای140درجه سیتولی و 90 درجه دیاستولی و پیوسته، معمولا در طول چندین هفته یا ماه است) (دیماتئو[4]، 2009، به نقل از رئیسی، 1383) برای جاری شدن خون در شریان­های اعضای بدن و رسیدن مواد غذایی و اكسیژن به قسمت­های مختلف بدن، نیرویی مورد نیاز است كه از طریق پمپ قلب ایجاد می­شود و فشار خون نام دارد. این فشار توسط دستگاه سنجش فشارخون قابل ارزیابی است. در هر بار سنجش دو عدد ارائه می­شود. عدد نخست که فشار خون سیستولیک نام دارد، فشاری است که در زمان حداکثر قدرت قلب در پمپ خون، به دیواره رگ وارد می‌شود و عدد دوم که فشار خون دیاستولیک نام دارد، نیروئی است که در زمان استراحت قلب بر دیواره رگ وارد می­گردد (سموات و همکاران ،1380).

موقعیت فرد در زمان سنجش فشار­خون

بیمار نباید:

- یک ساعت قبل از سنجش، کافئین مصرف نماید

- نیم ساعت قبل از سنجش سیگار بکشد

- تحریک آدرنورژیک مصنوعی داشته باشد

و

- باید در محیطی ساکت و آرام 5-10 دقیقه استراحت نماید.

در زمان ارزیابی، فرد باید نشسته یا دراز کشیده، در حالت آرام و راحت قرار گیرد. بازوها به صورت جزئی خم بوده و در سطح قلب قرار داشته و ماهیچه­ها باز و کاملاً شل باشند. برای رسیدن به چنین شرایطی بهتر است بازوها حائل داشته باشند (براونوالد[5] و همکاران، 2001).


1. Harisson

[2]. Dabert

[3]. Kaplan

[4] . Dimatteo

[5]. Braunwald


مبانی نظری آشنایی با پدیده دختران فراری

دانلود جزوه باکتری

مبانی نظری استرس و فشارخون

فشارخون ,فشار ,خون ,استرس ,فایل ,، ,فشار خون ,و فشارخون ,فشارخون بالا ,مبانی نظری ,در زمان

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

عربی ، قرآن ، پیام آسمانی مطالب اینترنتی ❤_¸¸_✿سرخ پوشان❤_¸¸_✿ عقاب طلایی جعفرکوهی wonderland vewatyli1975 gloomgeeliper حامیان محیط زیست fnejadian